(579) 530-7638

vandaag dagje thuiswerken, achter mijn eigen pc met het nieuwe toetsenbord. Dat werkt heerlijk. Siel vrij rustig op de zaak, alhoewel het met de lunch vol zat. Bij Sol is het wel druk, draaien goeie omzet met een beperkte kaart. Eind van de middag nog een paar draadjes solderen voor de klok. The Voice finale kijken, beetje voetbal checken.

Donderdag, 21 Februari 2019

Normale tijd op, maar niet naar Zaandam, maar naar Düsseldorf, (866) 850-3743! Eerst nog een collega oppikken in Almere. Iets voor tien uur voor de beurs die om 10:00 begint. Lopen nog een man of 10 van Ahold Delhaize rond. In de ochtend 3 afspraken bij leveranciers en daarna de beursvloer over. Veel gezien, erg lek. Tegen vijf uur weer retour. Beetje regen en file. Laat thuis dus. Broodje en wat voor de buis. Vandaag is ook mijn nieuwe Wooting toetsenbord binnen gekomen. Wat een Kickstarter projectje, dus 15 maanden op gewacht. Maar dan heb je ook wat; mechanische en full cour led’s. Typt als een Pro! Siel knutselt en oefent sax, na een rustig dagje op de Zwanenbrugwal. Voorjaarsvakantie.

Dusseldorf

Woensdag, 20 Februari 2019

Lekker dagje op de zaak, veel vergaderen. Siel in Amsterdam, terrrassenweer. Sol lekker vrij. ’s Avonds Siel naar Sol om theorie te overhoren, en ik aan de Champions League en de Selfridges. Moet nog 8 afleveringen zien voor 5 Maart!

9789379137

Weer wordt weer wat minder. Met 5 graden frisjes op de scooter. Maar droog dus te doen. Monique komt langs en gaat hardlopen met Siel. Eindigen bij van der Valk voor de koffie. Siel daar naar Sol, tafel in elkaar zetten en het bed. Dat laatste is wel een klusje, zeker als je de handleiding niet goed leest. Of als het er niet goed instaat. Maar lukt. Tussendoor wasje en stofzuigen. Sol ook weer blij, die was aan het werk, en komt bij ons een hapje eten. Jol komt knutselen en ik kijk een beetje Champions League. Selene vermaakt zich met mooie uitzicht in Dubrovnik.

Maandag, 18 Februari 2019

In de ochtend nog frisjes op de scooter, maar best lekker. Rustig op de weg; voorjaarsvakantie in Noord. Siel met Sol naar het AMC, eerst bloed prikken en daarna Ikea. OP zoek naar bed en salontafel. Gevonden, en past ook allemaal in de auto. Blijft alleen niet zo veel plek voor Sol meer over, maar klein gaatje is voldoende. Dan weer naar het AMC voor de afspraak met de specialist. Dat loopt alleen een uurtje uit. Om 5 uur aan de beurt. Bloedwaardes zijn prima behalve GBGT of zo iets, maar kan nog een reactie zijn op haar verwijderde galblaas. Dus nog even geen zorgen over maken. Ik ben bijtijds thuis en rijd door naar de sportschool. Gaat matig, dus maar 5 m gedaan. Thuis zijn de tosti’s bijna klaar. Dan wat facetimen met Selene, die blijkt een rooster van niks te hebben. Waarschijnlijk donderdag en vrijdags vrij. We gaan tot een lang weekend in Dubrovnik plannen!

Ikea bed, tafel en Sol
Wachten in het AMC

Zondag, 17 Februari 2019

Beetje uitslapen, lekker aan het solderen, al 3 rijtje verbonden, nog 10 te gaan. Om twaalf uur Ajax kijken. lopen middels een 5-0 overwinning 2 punten in en nu gelijk in doelsaldo. Kan allemaal nog. 16 Graden dus we gaan aan de wandel langs het Almeerderstrand, Sammie lekker los, vindt ie te gek. Thuis restjes van gisteren naar binnen werken.

Bij het Almeerderstrand

Zaterdag, 16 Februari 2019

Heerlijk weertje, frisjes in de morgen maar allengs gaat het naar 15 graden. Ik ben vroeg op, om half negen bij de kapper, dan door naar de sportschool, anderhalf uur bezig, weer de nodige calorieën verbrand. Ruim 8 km op de loopband. Siel doet er 6 maar dan buiten. Uurtje zonnebank. Boodschapjes doen en ik knip de led-strip in stukjes voor de klok. Eind van de middag komen Stef en Monique, we gaan aan de borrel en hapje eten. Siel heeft heerlijk gekookt; Vitello Tonata en daarna gevulde pastaschelpen. Verukkelijk. Selene apt uit Sarajevo, staat in de sneeuw. Kijken nog even Studio Sport; PSV speelt gelijk! Selene is ook weer terug in Dubrovnik!

Vrijdag, 15 Februari 2019

Heerlijk thuis werken, terwijl het buiten 15 graden is. Selene is naar Sarajevo, paar uur met de bus, en dan een hostel in. Regelt de Uni allemaal. Leuk hoor, mooi, maar koud. Bij Siel zit het terras vol. Solange komt eten, en heeft een ouderwetse Furby bij zich, gescoord op de kringloop. Wij gaan aan de hamburgers. Voice kijken en wat voetbal. Almere City wint alweer!

586-418-2390

Valentijnsdag, maar daar doen we hier niet aan. Commercieel gedoe. Alhoewel, ik krijg wel een bijzondere kaart van Hersila, met hartesnoepjes. Van haar werk dus. Grappig. Bij Siel gaat het terras weer in gebruik en ik toer in het zonnetje tussen de file door. In de middag weer eens naar Microsoft; verhaal door Shell over Artificial Intelligence. Dat is de toekomst, je gebruikt het al zonder dat je het weet. Selene wordt geïnterviewd voor de lokale tv. Als je Facebook hebt kan je het hier zien. Anders niet. ’s Avonds nog bezig met het klok-programma. In principe af, maar ik voeg nog een sensor toe zodat ie straks de helderheid instelt afhankelijk van het omgevingslicht. Moet overdag harder branden dan ’s nachts. Werkt ook nog in de proefopstelling.

Woensdag, 13 Februari 2019

Woensdag, de 13e, maar moet geen pechdag worden. Begint met veel file, dus ondanks de motor 15 minuten later op de zaak. Siel met de trein, lekker bezig voor Valentijnsdag, bijzonder Kaartje. Selene apt mooi foto’s van Dubrovnik, heeft het wel naar haar zin. Sol komt langs om te eten en een halve wedstrijd Ajax – Real Madrid kijken. Spannende wedstrijd, paal geraakt, onterecht afgekeurde goal. En 1-2 verlies. Ik ben er ziek van.

512-992-0426

Ik pak de scooter naar Zaandam. Nog wel frisjes. Siel vandaag vrij, naar de stad, tas van Selene ruilen. Doen moeilijk bij Manfield, maar lukt wel. Bij Sol langs. Maakt een Thais gerecht: Padthai (zonder pad), smaakt lekker, maar niet zo als in Thailand volgens Siel. Selene gaat langs waar Game of Thrones is opgenomen. ’s Avonds nog wat pielen met de klok, programma nog niet 100% goed. Siel naar Diemen.

Maandag, 11 Februari 2019

En weer een gewone werkdag, droog, 5 graden en dus maar weer eens op de scooter. Bijzondere dag want Oma Zeeland is jarig. Niet netjes om te vertellen hoe oud ze is geworden, maar zo ziet ze er niet uit! Siel naar de garage voor een terugroepactie ivm de achterlichten. Beetje hardlopen. Selene heeft mooi uitzicht vanuit een typisch Kroatisch appartement.

703-434-5950

Om kwart voor vijf gaat de wekker! Koppie koffie en dan op naar Schiphol. Selene gaat via Barcelona naar Dubrovnik voor een kleine vijf maanden. Een semester aldaar op de uni doorbrengen. Maar begint met en introductieweekje. Ze checkt in en wij gaan naar Oostburg, en daar zijn we al voor negen uur! Koppie koffie, tukje op de bank. In de middag arriveren alle ter Haartjes met aanhang en een jonge hond; Divo. Sammie niet echt blij mee. is te oud om te spelen. We lunchen en dan gaan wij weer huiswaarts. Tegen vijf uur weer thuis.

Zaterdag, 9 Februari 2019

Bijtijds op, lekker naar de sportschool. Siel naar Beauty, met Jo een schoonheidsdagje. Selene was om 6 uur thuis dus die slaapt uit. Daarna de was doen en spullen klaar leggen voor de reis. Om vier uur gaan we richting sporthal Haven. Dames 3 spelen de laatste 2 wedstrijden zaalhockey, en moeten 2x winnen om kampioen te worden. Dat lukt, heel gaaf. Wij rijden terug pikken moeders op en gaan naar Loetje. Nieuw in Almere. We zijn er om half acht, helemaal vol, en anderhalf uur wachten. Daar hebben we geen zin in. Dus naar Sapporo smullen van de sushi en aanverwante lekkernijen. Sol thuis afgezet, Selene gaat haar koffer pakken.

7542190724

Naar Zaandam, Siel in Amsterdam, Selene komt uit Diemen. Ik ben in de middag naar de 605-552-9364 beurs in de RAI. Leuke presentatie bij Microsoft, maar mag ik niets over zeggen, geheimhoudingsverklaring getekend. Hele grote LED schermen maar ook de volgende tv voor thuis ook al gezien. Mooi beeld en oprolbaar. Krijg een lift dus bijtijds thuis, weekend vieren. Sol komt uit haar werk mee-eten. Selene heeft piercing in haar oren sinds vandaag. Selene eet ook mee en mag het zeggen: Spaghetti à la Carbonara dus. Lekker en gezellig. Daarna The Voice kijken. Sol gaat stappen en Selene heeft een soort van afscheidsfeestje in Diemen.

6629773758

Ietsjes uitslapen. Siel naar Zaandam. Ik werk eerst thuis dan vergaderen in Almere, naast de Mix. Dus om half vijf gelijk door naar de sportschool. Kwartier hometrainer, 6 km op de loopband, kwartier crosstrainer. Thuis lekker hapje, uurtje zonnebank en bijtijd het mandje in. Selene de hort op en slaapt in Diemen.

Woensdag, 7 Februari 2019

Siel moet vandaag toch werken, communicatiemisverstandje. Maar begint wel iets later, eerste hardlopen. Ik pak de auto en ga naar Schiphol. Vandaag een teamdag in het Microsoft hoofdkantoor. Leuke, maar lange dag. Tegen zessen thuis en daar zit met huis vol met de vriendinnen van Selene gezellig aan het diner. Siel en ik eten een hapje mee maar wel apart van de luidruchtige boel. Siel naar sax-les en ik ga boven een filmpje kijken.

6106796468

Ik ga weer aan de slag in Zaandam. Siel vrij en lekker aan het opruimen, stofzuigen, de was. Kortom het huishouden. In de middag Sax ensemble. Selene zoekt weer haar vrienden op uiteraard. Solange komt langs en eet gezellig mee.

Maandag, 4 Februari 2019

Ik heb vannacht lopen spoken, eten niet goed gevallen dus blijf vandaag maar thuis. Tot twaalf uur in bed. Siel gaat ‘lekker’ weer an het werk. Hoewel beurs bezoeken om inspiratie op te doen. Selene slaapt zelfs tot 4 uur. Ik doe ’s middags wat mail, Selene de hort op naar Diemen. Ik eet een salade, en piel nog wat aan het klokprogramma.

Zondag, 3 Februari 2019

Beetje uitslapen. De dames hebben last van Jetlag. Ik ben druk bezig met mijn klok programmeren. Siel doet de was, checkt haar foto’s en zit onder de bultjes en maakt zich al druk over bedwantsen. Sol heef triest nieuws, de goudvis is niet meer. Selene is de hort op. Hockey Dames 3 kijken.

Zaterdag, 2 Februari 2019

Iedereen vroeg op. Siel en Selene om 7 uur wakker en ik er dus ook maar uit. Om half acht worden de koffers gebracht! Heeft veel moeite gekost maar ze zijn er, en de TSA slotjes zijn nog heel ook. Beetje boodschappen doen. De buurvrouw komt langs. Ik langs Office Centre, en de Fleurop. Bloemetje in huis kan geen kwaad. Larissa komt langs en eet gezellig mee, net zo als Sol die na haar werk er ook weer is. Ajax wint simpel met 6-0.

qualify

Vroeg op, bakkie koffie en op naar Schiphol. Eerst de auto sneeuwvrij maken, ligt 5 cm sneeuw. Siel en Sol appten om 03:30 dat ze de overstap net gehaald hadden, ondanks de vertraging vanuit Bangkok. Anke en Robin hebben zich verslapen en komen niet naar Schiphol. Wij parkeren en op naar bandje 13. Nog even wachten en daar zijn ze hoor. Gezond en wel, maar zonder koffers! Even knuffelen en dan gaan zij naar huis en ik pak de trein naar Zaandam. Vandaag een lange dag, met 5 uur workshop in de middag. Even het bedje in. Eva en Larissa komen langs, dan naar de stad, Robin en Anke ontmoeten. Siel een paar uur bezig met de KLM om de koffers thuis afgeleverd te krijgen; discussie over het formulier. Moet naar Schiphol komen om in te vullen! Niet Dus! Worden toch afgeleverd maar ze krijgen de slotjes niet open, dan maar open knippen hoor. Bij Sol wordt op de Kringloop een doosje met vreemd speelgoed ingeleverd. Komt uit werk gezellig weer mee-eten. Selene dan uiteraard weer de hort op. Wij buizen wat. Siel vroeg naar bed.

Donderdag, 31 Januari 2019

(kerkelijke) Trouwdag van Oma Zeeland, lang geleden.

Koud, ijzel & sneeuw, eerst ruiten krabben dus vandaag. Op de zaak lekker bezig. Sol vrij en heeft daar oude huisgenoten ’s avonds op bezoek. Oma zorgt voor de hond, en maakt ouderwetse hap: bal gehakt, gebakken aardappeltjes en snijboontjes met champignons. Lekker. Haal Sol op, komt hier slapen.

Woensdag, 30 Januari 2019

Koud, code geel, sneeuw verwacht. Met de auto naar Zaandam, lekker bezig. Siel en Selene met het vliegtuig weer terug naar Bangkok, nachtje hotel en voor spookje spelen. Sol op de kringloop en die komt eten. Want Oma Zeeland is er weer en bakt pannenkoeken, met bacon en kaas. Smullen.

Dinsdag, 29 Januari 2019

Met de trein naar het werk. In de middag met collega’s naar Schiphol, bezoek bij Microsoft. Interessant. Lift naar huis en daar is Sammie. Maar doet hem niets! Oma heeft hem gedropt en is door naar Manon & Willem. Vanavond uit in Amsterdam. Siel en Selene wachten in een strandtent een paar uur op de bus van Shihanoukville naar Phnom Phen. Hele ervaring; doen 6 uur over 240 km. Gelukkig is wel de receptie 24/7 open. Ik laat de hond uit, eet een biefstuk, en doe de was.

phyllostomatoid

En weer een werkdag. Regen en dus maar weer met de Citroën. Lekker bezig. Dames hebben bezoek; 2 gekko’s op de klamboe, waarvan één redelij groot. Maar Siel jaagt hem weg! Daarna relaxen ze maar weer een in 30 graden met wat cocktails, gaan in de middag een ander eiland bezoeken. In Zaandam is mijn uitzicht beperkt. Thuis aan de Italiaanse salade. Dan met de Led-jes en de Arduino spelen. Leren hoe die te programmeren. Begin het te snappen.

Zondag, 27 Januari 2019

Beetje uitslapen en vandaag druk met de klok; 26 latjes zagen voor 144 vakjes voor de led-jes. Inzagen tot halverwege, om-en-om tot raster maken, zilver spuiten en wachten. Druk mee, tot pakweg 14:30 uur. Dan voor de buis voor de klassieker; Feyenoord – Ajax. 1-0 voorsprong geeft hoop, maar het eind is ellendig. 6-2 verlies, een blamage en ik ben er ziek van. Neem een extra whisky. Sol maakt haar kamer gezellig met wat lampjes en ik ga een biefstuk verorberen. Toch nog wat smakelijks vandaag.

(250) 527-0080

Bijtijds op, koffie en wat winkelen voor de woordklok, langs het Office Centre en de Praxis. Thuis aan het zagen, en dus weer naar de Praxis en het Office Centre. Facetimen met Cambodja, mooie en leuke foto’s. 30 graden en ze vermaken zich wel dus. In de middag naar de stad. Met Solange naar de film: (734) 878-3908, en vervolgens een hamburgertje bij 812-982-5498. Gezellig! Thuis nog wat sport kijken.

Vrijdag, 25 Januari 2019

Gewone werkdag in Zaandam, teammeeting en beetje vergaderen. In Cambodja wordt verkast ban Phnom Pen naar een idyllische eiland, en genieten van een AZC hutje. Relaxen zo te zien. Solange komt gezellig pasta eten.

236-498-3930

Nog steeds sneeuw, koud en niet glad, geen files. Op de zaak wat achterstallige mail doen en vergaderen, lekker bezig. Niets bijzonders. Siel en Selene culturele trip naar de Killing Fields, heftig dus, vergelijkbaar met de concentratiekampen van weleer. Ik kijk voor de 2e keer deze week Ajax – Heerenveen. Nu de kwartfinale van de beker.

twittle-twattle

Nog steeds koud en besneeuwd, maar niet glad. Ik heb vandaag de hele dag cursus annex workshop met de hele afdeling: 706-336-6262 werken binnen IT. Leuke en gevarieerde training. Siel en Selene landen veilig in Phnom Pen en hebben weer een aparte bedopmaak. Leuk, doen weinig, beetje luieren en aan het zwembad. Vooruit maar, het is tenslotte vakantie. Ik eet een restje Tandoori kip en buis wat bekervoetbal.